Γίνετε Apple Watch Pro αποφεύγοντας αυτά τα απλά λάθη

Λατρεύουμε τα Apple Watch μας από την πρώτη κιόλας έκδοση, παρόλο που πάντα υπήρχε η αμυδρή αίσθηση ότι κοστίζει πολλά χρήματα σε σχέση με αυτά που προσφέρει. Πλέον αυτό έχει αλλάξει: το Apple Watch Series 7 είναι ένα από τα πολύ αγαπημένα μας κομμάτια τεχνολογίας. Η παρακολούθηση της υγείας και της φυσικής κατάστασης μας, ενώ παλαιότερα δεν μας «ξετρέλαινε» είναι μέρος της καθημερινής μας συνήθειας τώρα, έχουμε περιορίσει τις ειδοποιήσεις, ώστε να μην μας ενοχλούν συνέχεια και έτσι δεν μας τελειώνει ποτέ η μπαταρία.

Ο καθένας χρησιμοποιεί το Apple Watch του με διαφορετικούς τρόπους, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που κάνουμε όλοι – και μερικά λάθη τα κάνουμε και οι περισσότεροι από εμάς. Εδώ είναι τα τρία κορυφαία λάθη που πιθανότατα κάνετε με το Apple Watch σας.

  1. Δεν το φοράτε σωστά

Αυτό είναι το πιο βασικό, πρέπει να φοράτε σωστά το Apple Watch σας εάν θέλετε η παρακολούθηση του καρδιακού παλμού και της κίνησης να είναι ακριβής. Η ιδανική εφαρμογή για ακριβή παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού θα πρέπει να είναι άνετη αλλά όχι υπερβολικά σφιχτή. Βασικά, το θέλετε όσο πιο σφιχτό γίνεται χωρίς το Apple Watch να γίνεται άβολο.

Θα πρέπει επίσης να το φοράτε αρκετά ψηλά στο μπράτσο σας, πάνω από την άρθρωση του καρπού, καθώς το να το φοράτε πολύ χαμηλά θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα με την ακρίβεια του καρδιακού παλμού.

2. Δεν ορίζετε τις σωστές εξατομικεύσεις

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για το Apple Watch είναι ο αριθμός των διαθέσιμων επιλογών εξατομίκευσης. Εξάλλου, είναι ένα αξεσουάρ μόδας και είναι ωραίο να γνωρίζεις ότι το Apple Watch στον καρπό σου είναι εντελώς μοναδικό.

Μπορείτε να αγοράσετε πρόσθετα λουράκια  Apple Watch ενώ θα πρέπει να προσαρμόζετε τα Apple Watch faces, περιορίζοντας τα γραφικά στοιχεία Complication που θεωρείτε χρήσιμα. Για παράδειγμα, δεν έχει νόημα να εμφανίζονται συνέχεια τα δεδομένα φυσικής κατάστασης στην πρόσοψη του ρολογιού σας, ειδικά αν δεν σας ενδιαφέρει αυτό.

3. Δεν ενεργοποιείτε τις επιλογές ασφαλείας

Αυτό είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο σοβαρά λάθη που θα μπορούσατε να κάνετε. Το Apple Watch έχει τη δυνατότητα να σώσει τη ζωή σας, τόσο μακροπρόθεσμα (με τη διάγνωση καρδιακών παθήσεων) όσο και σε περίπτωση ξαφνικού, απρόβλεπτου ατυχήματος.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε προσθέσει σημαντικές πληροφορίες υγείας και επαφές έκτακτης ανάγκης στην Ιατρική σας ταυτότητα και εξοικειωθείτε με το Emergency SOS. Το τελευταίο θα επικοινωνήσει αυτόματα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εάν συμβεί κάτι σοβαρό. Θα θελήσετε επίσης να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε ειδοποιήσεις καρδιακού ρυθμού, ώστε να μπορείτε να ειδοποιηθείτε για τυχόν αρρυθμίες.

4. Δεν κάνετε τις ενημερώσεις

Για να αξιοποιήσετε πραγματικά στο έπακρο το Apple Watch σας, θα πρέπει να φροντίσετε να διατηρείτε το watchOS ενημερωμένο. Αυτές οι ενημερώσεις λογισμικού μπορούν να περιλαμβάνουν νέες δυνατότητες, ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας κα.

Πάντα μας αρέσει να εγκαθιστούμε ενημερώσεις λογισμικού μόλις είναι διαθέσιμες – απλώς ανοίξτε την εφαρμογή Watch στο iPhone σας, μεταβείτε στο “General” και μετά στο “Software Update”. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το Apple Watch σας είναι σε φορτιστή και έχει τουλάχιστον 50 τοις εκατό διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

5. Δεν ενημερώνετε τα δεδομένα υγεία σας

Το Apple Watch χρησιμοποιεί μια ποικιλία μετρήσεων και αισθητήρων για να καθορίσει πόσο κινείστε και πόσες θερμίδες καίτε κάνοντας το. Για να κάνει αυτούς τους υπολογισμούς, το Apple Watch χρησιμοποιεί τα δεδομένα που παρέχετε στο προφίλ Υγείας. Για να λαμβάνετε τις πιο ακριβείς εγγραφές, βεβαιωθείτε ότι οι λεπτομέρειες που παρέχετε στο Προφίλ υγείας της εφαρμογής Ρολόι είναι ακριβείς. Αυτό περιλαμβάνει για παράδειγμα την περιοδική ενημέρωση του βάρους σας.