Τα lockdown και ο αντίκτυπός τους στην γραμμή παραγωγής επηρεάζουν την κατασκευή του επόμενου smartphone της Apple.

Τουλάχιστον ένα από τα νέα μοντέλα της Apple φέρεται να κινδυνεύει να μην τηρήσει το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξής του λόγω προβλημάτων με τα lockdown στην Κίνα.

Ο κατασκευαστής της Apple δυσκολεύεται ως αποτέλεσμα των περιορισμών για τον COVID που έλαβαν χώρα στην Κίνα νωρίτερα φέτος και, ως εκ τούτου, αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τον αρχικό όγκο παραγωγής του iPhone 14. Σύμφωνα με πολλές πηγές, για να λυθεί το πρόβλημα , η Apple έχει πει στους προμηθευτές να αυξήσουν την ταχύτητα ανάπτυξης προϊόντων για να βοηθήσουν στην αναπλήρωση του χαμένου χρόνου.

Το εν λόγω μοντέλο δεν προσδιορίστηκε, ωστόσο, πιστεύεται ότι ο τεχνολογικός γίγαντας εργάζεται στα iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max. Όλες οι νέες συσκευές είναι τρεις εβδομάδες πίσω από το χρονοδιάγραμμα, τώρα στο στάδιο ανάπτυξης της δοκιμής επαλήθευσης μηχανικής (EVT), αναφέρει η έκθεση. Η Κίνα αρχικά μπήκε σε αυστηρό lockdown κοντά στα τέλη Μαρτίου, το οποίο τώρα έχει αρχίσει να έχει αρνητικό αποτέλεσμα στις αλυσίδες εφοδιασμού. Χρειάστηκε μέχρι τις 17 Μαΐου για να ανακοινώσει η Σαγκάη ότι έφτασε σε ορόσημο «μηδενικού Covid».

«Είναι δύσκολο να αναπληρώσουμε τον χαμένο χρόνο… Η Apple και οι προμηθευτές της εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να επιταχύνουν την ανάπτυξη», είπε μια πηγή που είναι στέλεχος σε προμηθευτή της Apple. Πρόσθεσαν επίσης ότι ο ρυθμός της επαναλειτουργίας στη Σαγκάη είναι «μάλλον αργός». Άλλο άτομο που γνωρίζει το θέμα σημείωσε ότι: «Εάν η διαδικασία ανάπτυξης μπορεί να επιταχυνθεί και να προχωρήσει στο επόμενο επίπεδο γύρω στα τέλη Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου, τότε λογικά θα είναι ακόμα δυνατό να τηρηθεί η προθεσμία μαζικής παραγωγής στις αρχές Σεπτεμβρίου. Αλλά εξαρτάται πραγματικά από το αν η διαδικασία μπορεί να επιταχυνθεί σύντομα».

Η Apple αναμένεται να αφαιρέσει το iPhone mini από τη λίστα μοντέλων του iPhone 14 με το iPhone 14 Max να αντικαθιστά το τελευταίο. Συνήθως, το τυπικό μοντέλο Apple iPhone (όπως το iPhone 14 σε αυτήν την περίπτωση) είναι το best seller, επομένως κατασκευάζεται μεγαλύτερη ποσότητα.

Θα μπορούσε λοιπόν εκεί να εντοπίζεται το πρόβλημα;

Η επόμενη εκδήλωση της Apple έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου 2022, αλλά πιθανότατα δεν θα μάθουμε κάτι για το iPhone 14 μέχρι αργότερα μέσα στο έτος.